Üdvözöljük a Könyvtárostanárok Egyesületének portálján!

A Könyvtárostanárok Egyesületének
hivatalos oldala

Iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja
hivatalos magyar oldala

 

KTE Őszi Szakmai Nap

Dátum: 
2018 Oct 25
program helye: 

Budapest

Elérhető a regisztrációs felület.

A Könyvtárostanárok Egyesülete Őszi Szakmai Napot szervez a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban. A program keretében lesz ünneplés, tervezés, jövőbe nézés. Minden résztvevő KTE tag többféle könyvajándékban is részesül.

Iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja - Felhívás 2018

 Az alábbiakban olvashatják a nemzetközi felhívás magyar fordítását.

Egy munkanapom a 21. században – pályázat könyvtárostanároknak

2018 októberére, az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjára és az Őszi Szakmai Napra készülődve a Könyvtárostanárok Egyesülete pályázatot hirdet könyvtárostanárok számára.

 

Az én 21. századi iskolai könyvtáram - Pályázat diákoknak

Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjának szlogenjéhez kapcsolódva,  "Az én 21. századi iskolai könyvtáram” címmel a Könyvtárostanárok Egyesülete pályázatot hirdet diákok számára.

 

A KTE tanterveket, követelményeket és a könyvtárhasználat tanításának tartalmát érintő állásfoglalásai

A hozzászólást kiegészítettük egy javaslatlsitával is: A Könyvtárostanárok Egyesületének javaslatai a Nemzeti alaptanterv 2018-as tervezetéhez. Bp., KTE, 2018.10.04., 2 p., URL: http://www.ktep.hu/sites/default/files/KTE_javaslat_NAT5_2018.pdf

Tagjaink véleményének begyűjtése és a CKP-ben kialíktott vélemény megismerése után az elnökség a következő hozzászólást állította össze: A Könyvtárostanárok Egyesületének hozzászólása a Nemzeti alaptanterv 2018-as tervezetéhez. Bp., KTE, 2018.09.30., 4 p., URL: http://www.ktep.hu/sites/default/files/KTE_hozzaszolas_NAT5_EMMI_kozn_2018.pdf

 

 

Alkotó könyvtárostanár

Dátum: 
2018 Sep 20
program helye: 

Bp., OIK

Pataki Mariann az Alkotó könyvtáros kiállításon.

Felhívás a KTE emlékéremre való jelölésre

Figyeljünk egymásra, egymás munkájára!

A KTE emlékérmek alapító okirata értelmében egyesületünk ebben az évben is meghirdeti a pályázati lehetőséget az ismert négy kategóriában.

Határidő: 2018. október 10.

A KTE tagjai 2018-ban

Képeslapok

 

A Könyvtárostanárok Egyesülete boldog új tanévet kíván valamennyi iskolai könyvtárban, iskolai könyvtárakért dolgozó kollegának!

 

Fitz József-könyvdíj

A KTE tagok, mint akik egyben tagjai az MKE-nek is, szintén részt vehetnek a díjra való jelölésben. Erre a célra hoztuk létre ezt a felületet.